Ostekake med lønnesirup og karamelliserte nøtter
Foto: TINE

Ostekake med lønnesirup og karamelliserte nøtter

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.

Smør og strø en kakeform. Pisk kremost og brunt sukker lett og luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og pass på at alt er blandet inn før du har i det neste. Ha i lønnesirup.

Bland mel og bakepulver, sikt det inn i røren og rør forsiktig sammen. Pass på å unngå melklumper, men ikke rør for hardt. Spe eventuelt med litt melk om røren blir for fast.

Kaken stekes på 175 grader i ca. 40 minutter, eller til det ikke henger igjen noe deig på en kakepinne. Ta ut kaken og la den avkjøles før du deler den i to. Bunnene kan evt. dynkes med mer rom.
 
Brente nøtter
Mens kaken stekes, lager du brente nøtter. Rist nøttene i en tørr stekepanne i noen minutter. Pass på at de ikke brenner seg - de skal bli aromatiske, men ikke ha svidde flekker.

Ta ut nøttene og rør sammen brunt sukker og vann i pannen. La det koke opp.

Ha nøttene tilbake i pannen og rør rundt slik at nøttene er helt dekket. Fortsett å røre.

Etter hvert vil sukkeret bli grynete og tørt, men bare fortsett å røre. Etter en stund vil sukkeret smelte igjen og bli til karamell.

Smak til med chipotlepulver og salt, og rør inn smør helt til slutt. La det avkjøles.

OBS! Karamell er veldig varmt!

Krem:
Pisk kremost og lønnesirup lett og luftig, og smak eventuelt til med rom. Tilsett melis etter smak, kremen skal bli tykk, men ikke for søt.

Flere oppskrifter på ostekake

Sendt inn av TINE

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fargerik kyllingsalat er det du trenger en mørk januarkveld
Dagens rett

En fargerik kyllingsalat er det du trenger en mørk januarkveld

Denne salaten med rester etter siste kyllingmåltid friskes opp med fargerike og supergode ingredienser. Den beste starten på en ny smakfull uke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her