Ostekake med bringebær og pistasjnøtter
Foto: Kristin Ellefsen

Ostekake med bringebær og pistasjnøtter

En utrolig god ostekake med bringebær og pistasjnøtter på toppen.

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland dette sammen lett og sett deigen i kjøleskap. Kjevle den ut og legg den pent i en form a 20-22 cm.

Stikk hull i bunnen med en gaffel slik at all luften kommer ut under steking.

Stek bunnen med et bakepapir oppå som du legger erter eller ris oppå. På denne måten holder bunne seg i formen sin.

  1. Stek bunnen i 20-30 minutter på 180 grader.
  2. Avkjøl
  3. Franske minimakroner:
  4. Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.
  5. Bland mandelmel og melis sammen og sikt dette i.
  6. Rør ut all luft til massen blir skinnende.
  7. Sprøyt dette ut på papir og la dem tørke i minst 30 minutter.
  8. Stekes på 130 grader varmluft i 6-7 minutter.
  9. Avkjøl eller legg hele brett i fryseren.
  10. Ostekrem:
  11. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter.
  12. Visp sammen kremost, sukker og bringebærsaft til en glatt masse i en kjøkkenmaskin.
  13. Mens osteblandingen mikses, varmes appelsinjuice til kokepunktet i en liten kjele før den tas av platen. Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen.
  14. Tilsett appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn, dette kan gjøres i kjøkkenmaskinen.
  15. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.
  16. Sprøyt kremen i bunnen du har laget. Kremen er nokså stiv i konsistensen så dette går fint. Krem som blir til overs kan brukes mellom minimakroner som er til overs :)
  17. Pynt:
  18. Legg bringebær på kaken og legg de små minimakronene på annenhver bringebær skrått.
  19. Dryss på litt grovhakket pistasjnøtter.
Tips : For en mer eksklusiv bunn kan du erstatte halvparten av melet med malte mandler.
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her