Lag et ostebord
Foto: Alf Börjesson

Lag et ostebord

Det er enkelt å lage et deilig ostebord. Bare følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Forslag til ostebordet, beregn totalt 150-200 g ost pr person, halvparten hvis det er snakk om å bruke osten til dessert:

  • Eiker Ysteri, Holtefjell og camembert

  • Den Blinde Ku, Ingers blå og Camenås

  • Undredal hvit geitost

  • Haukeli chèvre

  • Skånaliseter Gårdsysteri, Blåmann og Balder

  • Gangstad Gårdsysteri, camembert

Disse ostene fås kjøpt i spesialbutikker som Fenaknoken i Tordenskiolds gate eller i Mathallen. Unntaket er Haukeli chèvre og ostene fra Den Blinde Ku som også er i kjedebutikkene.

Vær ikke redd for å prøve lokale alternativer til disse forslagene. Du vil garantert får nye og spennende smaksopplevelser.

Eplemos med kanelsmak:
Skrell eplene, fjern kjernehuset og kutt i biter. Kok opp sammen med med vann og kanelstang i en kjele. Kok til eplene er møre. Mos dem ved hjelp av en potetmoser. Tilsett sukker og småkok videre i 6-7 minutter.

NB!  Hvis mosen ikke skal brukes med en gang, må det helles på egnet emballasje og fryses ned.

Plomme- og pærechutney:
Pærene skrelles og kjernene fjernes. Plommene deles og steinene tas ut. Skjær frukten i små biter og kok mørt i eddik og vin sammen med krydderet. Tilsett sukker og kok til chutneyen blir tykk og fin i konsistensen. Det tar minst 30 minutter.

NB!  Hvis chutneyen ikke skal brukes med en gang, må det helles på rene og varme glass. Skru lokket godt til og sett til avkjøling.

Solbærsyltetøy med mynte:
Kok opp vann, sukker og solbær. Kok i 10-15 minutter. Avkjøl. Rør inn finhakket mynte.

NB!  Hvis syltetøyet ikke skal brukes med en gang, må det helles på rene og varme glass. Skru lokket godt til og sett til avkjøling.

En salat smaker også godt til ostebordet:

Baldersalat:
Rist gresskarkjernene lett i tørr panne. Avkjøl. Skyll og riv salatene. Grovhakk basilikum. Bland med salaten. Bland olje og eddik og drypp over like før servering.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her