Forslag til ostebordet, beregn totalt 150-200 g ost pr person, halvparten hvis det er snakk om å bruke osten til dessert:
-
Eiker Ysteri, Holtefjell og camembert
-
Den Blinde Ku, Ingers blå og Camenås
-
Undredal hvit geitost
-
Haukeli chèvre
-
Skånaliseter Gårdsysteri, Blåmann og Balder
-
Gangstad Gårdsysteri, camembert
Disse ostene fås kjøpt i spesialbutikker som Fenaknoken i Tordenskiolds gate eller i Mathallen. Unntaket er Haukeli chèvre og ostene fra Den Blinde Ku som også er i kjedebutikkene.
Vær ikke redd for å prøve lokale alternativer til disse forslagene. Du vil garantert får nye og spennende smaksopplevelser.
NB! Hvis mosen ikke skal brukes med en gang, må det helles på egnet emballasje og fryses ned.
NB! Hvis chutneyen ikke skal brukes med en gang, må det helles på rene og varme glass. Skru lokket godt til og sett til avkjøling.
NB! Hvis syltetøyet ikke skal brukes med en gang, må det helles på rene og varme glass. Skru lokket godt til og sett til avkjøling.
En salat smaker også godt til ostebordet: