Marias konfirmasjonshatt
TINE

Marias konfirmasjonshatt

Fremgangsmåte

Runde kakeformer, 26 og 15 cm i diameter. I stekeovnen: 175 ° C, ca. 30 minutter.

Bunner: Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Tilsett mandler og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røre i de smurte formene. Den minste kaken bør være lavere enn den store.

Fyllet: Rør vaniljekremen jevn. Visp fløten til luftig krem. Bland vaniljekrem og krem. Tilsett grovhakkede valnøtter. Del den store bunnen i tre og den minste i to lag. Dynk med juice eller melk. Fyll kakene med vaniljekremen.

Pynten: Visp resten av fløten til luftig krem. Dekk begge kakene med kremen. Kjevle ut marsipanlokk til den store kaken. Legg det på og strekk det jevnt inntil kaken. Renskjær kanten helt inntil kaken. Kjevle marsipan til hattekaken og beregn bremmen i størrelsen på lokket. Legg det på og dander bremmen i folder. Kjevle hattebåndet i for eksempel rosa marsipan og strekk det rundt hatten. Lag eventuelt blomster og sett bak på båndet.

Tips: Dryss litt hvetemel på bordet under kjevling av marsipanlokkene. Da holder de seg lenger tørre.

Foto: Astrid Hals

Sendt inn av TINE

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her