- Bland mel, bakepulver, natron, salt og sukker i bakebollen. Tilsett smør i terninger og elt til alt er finsmulet. Tilsett kefir og juice og elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet.
- Bland til slutt inn hakkede hasselnøtter. Deigen skal være litt klissete.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen hvile i 30 minutter.
- Del deigen i 10–12 like store emner. Form dem til boller. Legg bollene tett i tett i smurt form eller på en stekeplate med bakepapir. Pensle brødet med sammenvispet egg.
- La brødet stå på et lunt sted i 10 minutter og pensle det en gang til.
- Stek brødet midt i ovnen ved 200 °C i 30–35 minutter. Pensle brødet på nytt rett etter at det er tatt ut, slik at det får en blank overflate. Avkjøl på rist.
Tips: Serveres nybakt med syltetøy og ost eller ved siden av en salat.
Overrask med spennende rundstykker
Eller prøv en av disse oppskriftene på mer klassiske rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig