Norsk mais med soppmajones og parmesan
Foto: Kristine Sandsleth

Norsk mais med soppmajones og parmesan

Grillet norsk mais og tilbehøret som får den norske maisen til å skinne

Fremgangsmåte

Stek sopp tørt fra du skrur på stekeplata, d.v.s. legg dem i panna mens den ennå er kald. La soppen ligge til den blir brun. Sopp er fulle av vann og da har mye av dette fordampet. Deretter slenger du i en klatt med smør og salt, og steker til soppen er brun. 

Ferdigstekt sopp blir deretter finhakket så mye du klarer for deretter å blandes i majones. Smak til med ekstra pepper. Du kan kjøpe majones, men det blir helt klart en helt annen liga på retten om du lager majonesen selv. Ferdigblandet variant settes i kjøleskapet til maisen er ferdiggrillet.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget majones 

Parmesan risper du opp og legger på et fat.

Fjern vellen på maiskolben og kok den i lettsaltet vann i 5-7 minutter eller til maiskornene "svulmer" litt opp, for deretter å kaste dem på grillen eller i panne med grillrist. Stek til de har et litt gyllent preg. Her kan du pensle litt smør over de siste 20 stekesekundene. Ta maisen av grillen og la dem ligge seg litt lune.

Når maisen er lun, pensler du soppmajonesen over for deretter å rulle den i parmesan. Serveres med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her