Norsk mais med soppmajones og parmesan
Foto: Kristine Sandsleth

Norsk mais med soppmajones og parmesan

Grillet norsk mais og tilbehøret som får den norske maisen til å skinne

Fremgangsmåte

Stek sopp tørt fra du skrur på stekeplata, d.v.s. legg dem i panna mens den ennå er kald. La soppen ligge til den blir brun. Sopp er fulle av vann og da har mye av dette fordampet. Deretter slenger du i en klatt med smør og salt, og steker til soppen er brun. 

Ferdigstekt sopp blir deretter finhakket så mye du klarer for deretter å blandes i majones. Smak til med ekstra pepper. Du kan kjøpe majones, men det blir helt klart en helt annen liga på retten om du lager majonesen selv. Ferdigblandet variant settes i kjøleskapet til maisen er ferdiggrillet.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget majones 

Parmesan risper du opp og legger på et fat.

Fjern vellen på maiskolben og kok den i lettsaltet vann i 5-7 minutter eller til maiskornene "svulmer" litt opp, for deretter å kaste dem på grillen eller i panne med grillrist. Stek til de har et litt gyllent preg. Her kan du pensle litt smør over de siste 20 stekesekundene. Ta maisen av grillen og la dem ligge seg litt lune.

Når maisen er lun, pensler du soppmajonesen over for deretter å rulle den i parmesan. Serveres med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her