- Kutt kveitefileten i ca 30 g biter (ca 2x2 cm).
- Legg kveitebitene i kald saltlake i 10 minutter. Skyll dem, og tørk dem på kjøkkenpapir.
- Legg kveitebitene i en marinade av chili, koriander, soyasaus og sesamfrø. La ligge i 2-3 timer.
- Hell av marinaden. Fisken er nå klar til tilbereding.
- Sett woken på og la den bli god og varm. Ha i litt olje og tilsett fisken. Dette kan sprute litt fordi det er litt væske på fisken. La steke i 2 minutter.
- Tilsett løk og stangselleri. Stek i ca. 30 sekunder til og tilsett resten av grønnsakene. Stek raskt i 1-2 minutter.
- Ha i fiskekraft. Kok opp og jevn evt med litt potetmel (hvis ønsket).
- Smak til sausen med soyasaus og evt litt salt.
Server med kokt jasminris, soyasaus og søt chilisaus.
Vi byr på mange andre retter med kveite