Mousse:
- La gelatinplatene ligge i kaldt vann 10 minutter. Mos røkelaks med cottage cheese i food processor eller hurtigmikser.
- Visp kremfløten.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og hell over 1/2 dl kokende vann.
- Avkjøl litt.
- Bland laksemoussen og kremen og rør gelatinoppløsningen i denne blandingen.
- Smak til med sitronsaft, kajennepepper og salt.Skyll formen(e) med kaldt vann før du fordeler moussen jevnt utover.
- La moussen stå kjølig minst 1 time til den er stivnet.
Server på toast av lyst brød eller brioche, som legges i et "hav" av salatblader, spiselige blomster og urter.
Du kan også prøve denne oppskrifter på laksepate med fersk laks
Se våre andre småretter med laks
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig