Moros y cristianos (muslimer og kristne)
Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Moros y cristianos (muslimer og kristne)

Fremgangsmåte

Legg bønnene i vann over natten. Hell av bløtevannet og ha dem i en kasserolle. Fyll på med friskt vann slik at det er 2-3 cm over bønnene, og kok opp. La småkoke i 1 ½ time eller til de er møre.

Grovhakk løken. Rens paprikaen og grovhakk den. Gjør det samme med chilien. Finhakk hvitløken. Rens tomatene for frø og skinn og grovhakk dem. Varm opp oljen i en stor panne og fres løken til den er gylden. Tilsett paprika, chili og hvitløk og tomatterningene og la surre i 5 minutter. Tilsett deretter risen og la den surre et par minutter.

Hell deretter de ferdigkokte bønnene med restene av kokevannet over blandingen. Fyll på med vann slik at alt er dekt. La småkoke i 15-20 minutter eller til risen er passe kokt. Fyll eventuelt på med mer vann. Retten skal ikke være tørr. Smak til med salt og sukker.

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her