Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en smurt kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.
- Romkrem:
Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. - Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
- Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maizenna og resten av sukkeret.
- Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
- Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til kremen begynner å tykne mens du rører. Pass på så blandingen ikke koker.
- Når kremen har fått en god og tykk konsistens tar du kjelen av varmen og avkjøler kremen hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann mens du rører i kremen. Smak til kremen med romessens.
- Mokkakrem:
Bland kaffepulveret ut i det kokende vannet. Avkjøl kaffen. Du kan også bruke kald kaffe. - Stivpisk kremfløten med sukker og vaniljesukker. Tilsett den kalde kaffen under piskingen.
- Sette sammen kaken:
Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken. - Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i romkremen før den smøres utover kaken.
- Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av mokkakremen.
- Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av mokkakremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
- Riv sjokoladen og strø toppen og rundt kanten av kaken med revet sjokolade.
- Stivpisk 1 dl kremfløte tilsatt, sukker, vaniljesukker og kakao. Sprøyt kremen i topper/rosetter og pynt med jordbær.
Mange deilige sjokoladekaker finner du her
Her finner du oppskrifter på flere deilige kaker