- Skrell og skjær løken i ringer og soppen i skiver. Stek karbonadedeig, sopp og løk i en stekepanne med margarin/olje til kjøttdeigen er gjennomstekt.
- Lag brun saus ved å smelte og brune smøret.
- Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
- Spe med varm kraft eller buljong, og visp kraftig mellom hver gang du sper slik at du ikke får klumper i sausen.
- La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett soyasausen og smak til med salt og pepper.
- Hell sausen over kjøttet og bland det godt.
- Kok opp vann med godt med salt i, ca ½ ss pr liter vann. Kutt opp grønnsakene i buketter og ha dem i det kokende vannet. Kok opp og la det koke i ca 2 minutter.
- Lag en god hjemmelaget potetmos og ha den på tallerkenene. Legg over kjøttblandingen. Server grønnsaker og rørte tyttebær ved siden av.
Tips:
Dersom du har det veldig travelt kan du bytte ut hjemmelaget potetmos og brun saus med ferdige produkter.