Mexepai

Fremgangsmåte

sammenvispet egg og tortillachips

Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Ta av 1/3 av deigen for å lage lokk til paien. Kjevle ut resten av deigen og dekk formen. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er litt gyllen.

Skjær bacon i passe store biter og brun det i en stekepanne. Ta opp baconet og stek kalkunkjøttet (stek i et par omganger). Tilsett hakket løk, paprika, mais, tacokrydder, vann og tacosaus og kok opp. Ha kjøttfyllet i paiskallet. Kjevle ut resten av paideigen til lokk og legg over kjøttfyllet. Trykk deigen godt inntil kantene og renskjær deigen. Trykk ut små hjerter av deigrestene og lim dem på til pynt med sammenvispet egg. Lag et hull i deigen, slik at dampen slipper ut. Pensle resten av lokket med egg. Stek paien i stekeovnen ved 200 °C i ca. 1/2 time. Pynt med tortillachips.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her