- Tomatsaus: Varm olje og smør i en tykkbunnet kjele ved middels varme.
- Tilsett finhakket hvitløk og løk og stek mykt i noen minutter.
- Tilsett tomatpure og la surre ett minutt.
- Tilsett så tomater, sukker og chilipulver.
- Kok videre til en tykk saus, 10-12 minutter. Smak til med salt og pepper. Hold varm.
- Kjøttboller: Bløt brødsmulene i melk.
- Ha dem i en bolle med kjøttdeig, kokt skinke i små terninger, persille, løk, salt og pepper.
- Bland godt. Form 8 kjøttboller.
- Varm olivenolje i en stekepanne og stek bollene på alle sider.
- Legg dem i tomatsausen og kok opp. Hold varm.
- Legg pølsebrødene på et stekebrett med bakepapir.
- Fordel kjøttboller og saus på pølsebrødene og legg osteskive på toppen.
- Stek ved 180 grader i 5 minutter til osten har smeltet.
- Dryss over finhakket persille.
Tips: Bruk gjerne grillelement til den siste finishen.
Flere spennende retter med kjøttboller