- Skåld mandlene og tørk dem godt - gjerne over natten eller på lav varme i ovnen i ca. 1 time.
- Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser.
- Mal dem nok en gang, nå sammen med melisen.
- Bland inn tragant, eggehvite (begynn med en spiseskje og tilsett mer ved behov, det trengs mindre enn du tror!) og smaksstoffer og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen.
- Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.
Tips: Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted! Er det vanskelig å forme figurer med hendene går det an å bruke små pepperkakeformer.
- Slik skålder du mandler:
- Hell kokende vann over mandlene.
- La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene.
- La mandlene tørke noen timer eller over natten.
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv