Marokkanske pannekaker (Beghrir) (Marokko)
Foto: Istoc

Marokkanske pannekaker (Beghrir) (Marokko)

Forsøk denne varianten av pannekaker. Du blir garantert fornøyd

Fremgangsmåte

Bland semulegryn og hvetemel i en bolle. Tilsett salt, lunken melk og lunkent vann, samt sammenpisket egg. Ha i gjær oppløst i litt lunkent vann. Visp røren lett i ca 10 minutter. Ha i litt mer varm melk til du har en fløyelsaktig røre. Dekk til og la det stå til heving i ca 2 timer på et lunt sted.

Varm en stekepanne. Smør den med sammenpisket egg. Ha i røren med en sleiv eller øse og fordel utover med baksiden av sleiva. En mengde små bobler kommer til syne mens pannekaka stekes. La den ligge til den er gjennomstekt.

Legg den glatte siden ned på et rent håndkle. Ikke legg pannekakene oppå hverandre før de er avkjølt.

Når pannekakene er stekt, dyppes annenhver i smeltet smør. De legges sammen to og to. De glatte sidene skal være mot hverandre. De kan igjen varmes i en middels varm ovn i 10 minutter midt i ovnen.

Serveres varme med varm honning eller sukker. Man kan fint spise pannekakene med smeltet smør og honning uten at de varmes på nytt i stekeovnen. Kald honning kan også smøres utover.

Se våre andre oppskrifter på pannekaker

Har du lyst til å lage en annen omelett finner du nage forslag her

Se alt det god du kan bruke egg til

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her