- La ris ligger i vann før bruk, ca 30 minutter eller mer.
- Hell olivenolje på et stekebrett. Dypp aubergine- og potetskiver i olivenolje først på en side og snu dem slik at begge sider er dekket av olje. Bruk mer olivenolje om nødvendig. Stek i ovnen ved 200 grader til de er brune.
- Del kjøttet i terninger. Varm olje i en dyp panne og stek kjøttet. Smak til med salt og pepper.
- Del paprika og chili på langs og legg oppå.
- Legg på aubergine- og potetskivene.
- Ha ris, krydder, salt og pepper i en bolle. Bland sammen.
- Hell over kjøttet og auberginene.
- Hell over det oppvarmede vannet.
- Kok opp og la småkoke under lokk i 20 minutter eller til alt vannet er fordampet, uten omrøring.
- Ta av lokket.
- Legg en stor flat tallerken og på toppen av gryten. Hold fast i tallerkenen og grytehåndtakene, løft raskt og snu opp ned.
- Løft kjelen opp for å avsløre din maqluba.
- Dryss over ristede pinjekjerner ved servering.