Manakish libanesisk flabrød med za'atar eller ostetopping
Foto: Mizina

Manakish libanesisk flabrød med za'atar eller ostetopping

Manakish eller manakeesh er det selvsagte midtpunkt i en libanesisk meze - småretter som start på et større måltid eller et måltid i seg selv.

Antall porsjoner

8

Tilberedning

1 time 30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Deig:
  2. Rør ut tørrgjær og sukker i den varme vannet.
  3. Ha hvetemel og salt i en bolle.
  4. Rør ut oljen i gjærblaningen.
  5. Rør dette inn i melet og form en deigkule.
  6. Ha den på et melet bakebord og elt sammen til en elastisk deig.
  7. Bruk mer hvetemel om deigen er klissete.
  8. Ha den tilbake i bollen, dekk med lokk eller et fuktig kjøkkenhåndkle.
  9. Sett til heving i minst 1 time.
  10. Slå deigen ned og elt den på nytt.
  11. Del opp i 8 emner som hver klemmes eller kjevles flate og runde.
  12. Bruk fingrene til å lage små groper i deigen. 
  13. Legg leivene på bakepapir/smurt bakebrett.
  14. Za’atar-topping:
  15. Bland ingrediensene.
  16. Ostetopping:
  17. Riv akkawi-osten og smuldre mozzarellaen og bland dem i en bolle.
  18. Smør ca 1 ss za’atar-topping på hvert flatbrød (halvparten om du også vil ha noen med ost). La det være ca 1 cm kant.
  19. Gjør det samme med osten på de resterende flatbrødene.
  20. Stek i ovnen ved 200 grader.
  21. Server med tomater, oliven, labneh, løkringer og grønn salat. 

Tips: Hvis du lager begge variantene, halverer du mengden til toppingen. Den som trolig faller aller best i smak, er en med begge deler. 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her