- Deig:
- Rør ut tørrgjær og sukker i den varme vannet.
- Ha hvetemel og salt i en bolle.
- Rør ut oljen i gjærblaningen.
- Rør dette inn i melet og form en deigkule.
- Ha den på et melet bakebord og elt sammen til en elastisk deig.
- Bruk mer hvetemel om deigen er klissete.
- Ha den tilbake i bollen, dekk med lokk eller et fuktig kjøkkenhåndkle.
- Sett til heving i minst 1 time.
- Slå deigen ned og elt den på nytt.
- Del opp i 8 emner som hver klemmes eller kjevles flate og runde.
- Bruk fingrene til å lage små groper i deigen.
- Legg leivene på bakepapir/smurt bakebrett.
- Za’atar-topping:
- Bland ingrediensene.
- Ostetopping:
- Riv akkawi-osten og smuldre mozzarellaen og bland dem i en bolle.
- Smør ca 1 ss za’atar-topping på hvert flatbrød (halvparten om du også vil ha noen med ost). La det være ca 1 cm kant.
- Gjør det samme med osten på de resterende flatbrødene.
- Stek i ovnen ved 200 grader.
- Server med tomater, oliven, labneh, løkringer og grønn salat.
Tips: Hvis du lager begge variantene, halverer du mengden til toppingen. Den som trolig faller aller best i smak, er en med begge deler.