- Finhakk løken og fres den i smør til den er blank.
- Tilsett tomatpuré og rør godt sammen.
- Spe med kraft og madeira. Visp godt og kok opp.
- Smak til med salt og pepper. La sausen reduseres (koke inn) i ca. 15 minutter.
- Blant ut maisenna med litt væske (gjør dette i et glass med lokk, rist kraftig).
- Pisk inn i den varme sausen før den siles.
- Sausen må ikke koke etter dette.
- Visp inn smør rett før servering.
Tips:
Tilsett hakket tørket frukt som dadler og fiken (før sausen trekker ferdig) for ekstra smak.
Tips: Har du ikke madeira i huset, kan du fint bruke en sherry eller en tawny portvin.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig