Oppskriften passer for 2 svært sultne, eller 3 litt sultne. Det kan virke som det er mye saus i forhold til pasta, men i ovnen vil denne trekke inn i makaronien og gi den en ekstra god smak.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Kok makaroni noen minutter, og hell av vannet mens makaronien fremdeles har en fast kjerne.
- Smelt smøret i en kjele.
- Når smøret er smeltet og bobler, tilsett melet og rør godt i et par minutter.
- Tilsett fløte/melk litt og litt, og rør godt.
- Tilsett øl og sennep når du har fått en jevn, tykk saus. La det koke sammen et minutt.
- Tilsett ost. Her kan du velge dine favorittoster, og jo mer, desto bedre.
Ta vare på en håndfull til topping. Rør godt mens osten smelter. - Smak til med salt og pepper. Avhengig av ostene du velger, kan denne oppskriften tåle godt med både salt og pepper.
- Tilsett makaronien i ostesausen og hell over i en ildfast form.
- Strø over resten av osten.
- Stek i ca. 30 minutter, til osten bobler og er gyllen.
- La formen hvile noen minutter før servering.
Her finner du andre deilige gratinerte retter