- Forvarm steke ovnen til 180C.
- Varm en stor stekepanne med olivenolje over middels-høy varme. Stek gresskaret i flere omganger, i 3-4 minutter på hver side, til de har fått litt stekeskorpe – overfør til et stort stekebrett ikledd bakepapir.
- Bland hel sjallotløk og hvitløk, timian, laubærblad og sammen med gresskaret.
- Bak i ovnen til grønnsakene er møre, ca 20 minutter. Ha grønnsakene ut av ovnen og skru opp varmen til 200C. Bland gresskarfrø og hel kumin sammen med olje og litt salt, og stek i ovnen til de “popper”, ca 5-6 minutter.
- Varm linsene i en stekepanne med litt av oljen fra de ovnsbakte grønnsakene over middels varme. Skvis kjøttet ut av de ovnsbakte hvitløksfeddene og sjalottløkene, og bland sammen med linsene. Smak til med salt og pepper.
- Bland sammen yogurt og tahini I en liten bolle. Smak til med harissa.
- Fordel gresskaret på tallerkenen, strø linser over. Ha små kladder med tahini-yogurtdressing på tallerkenen og topp med gresskarkjerner og granateplekjerner.
Har du lyst til å lage en annen gresk salat finner du flere her
Her finner du flere fristende vegetarretter