- Ha linsene i en kjele sammen med eddik, hvitløksfedd (ikke hakket), sukker, laurbærblad, salt og pepper.
- Hell over kaldt vann, kok opp og la linsene trekke rett under kokepunktet i ca. 25 minutter til de er møre, men holder fasongen.
- La linsene dryppe godt av, fjern hvitløksbåten og laurbærbladet.
- Hell linsene i en stor salatskål og la de avkjøles lett.
- Hakk det andre hvitløksfeddet, og bland de øvrige ingrediensene sammen med linsene.
- Smak til med salt og pepper.
- Server salaten med godt brød.
Tips: Du kan fint bruke ferdigkokte linser. Da skyller du dem før du blander med de andre ingrediensene til salaten.
Tips: Lag gjerne salaten i litt god tid før du skal servere den, slik at all smaken trekker inn i linsene.
Tips: I stedet for linser er det også godt med bønner, fetaost kan også byttes ut med fersk mozzarellaost.
Gode retter med linser og bønner