- Skjær filet i pene 5 mm tykke skiver. Dryss over litt salt og sett kaldt over natten.
- Kok potetene til de er myke. Mos dem og tilsett smør og fløte. Smak til med salt, pepper og gressløk.
- Fjern skall og innmat fra tomatene. Skjær tomatkjøttet i 5x5 mm store biter. Fres sjalottløk i olivenolje. Tilsett eddik og la koke i 2 minutter. Like før servering tilsettes tomat og frisk estragon.
- Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver i lengderetningen. Vend dem i klaret smør og legg dem på en stekeplate. Stekes i ovn ved 150 grader til de er sprø. Legg dem på kjøkkenpapir og dryss over litt salt.
- Dampkok fisken og server den sammen med potetmos, potetskiver og tomatvinaigrette.
Se flere kveiteoppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig