Renskjær fileter og fjern de små beina. Strø over salt og sukker. La fisken ligge 15 min i romtemperatur. Hell over konjakk og strø på resten av krydderne. Sett fisken kjølig i 4 timer.
Del fisken i fire like store stykker. Varm opp olje i en panne. Stek fisken 2 minutter med skinnet ned. Tilsett en klatt med smør og stek 1 minutt til. Fisken bør være sprø på skinnsiden og rå på toppen.
Rens morkler og forvell dem to ganger i vann. Fres morkler og løk i smør. Tilsett konjakk og tenn på. Hell på kyllingkraften slik at det slukner. Reduser til kyllingkraften tykner. Ha i crème fraîche. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Kok aspargesbønner 2-3 min i lettsaltet vann. Ta dem ut og vend dem i smør og sjalottløk.
Anrett fisk på bønner. Legg morkler rundt og bruk noe av stekesjyen fra fisken som saus.
Se alt det lekre du kan lage med ishavsrøye
Slik skal ekte fish'n chips lages
Her får du svært så praktiske kokketips