Lasagne på en enkle måten
Foto: Zufar Kamilov

Lasagne på en enkle måten

Dette er en smakfull lasagne som du riktig nok bruker litt tid på, men det får du du setter den på bordet og smaker.

Fremgangsmåte

Smelt smør i en gryte. Ha i mel og rør godt. Spe med melk (kok opp hver gang) til sausen er passe tykk.

Ta gryta av plata og ta i 3 toppede spiseskjeer ost.

Stek sjampingjongene. Ha i kjøttdeigen og løken, krydre etter smak (eks. peppermix, tacokrydder el. chilisaus).

Mot slutten av stekingen ha i litt vann og tomatpure el. Italian smashed tomatoes (pasta saus). Bruk olivenolje til stekingen.

Platene legges i kaldt vann i ca. 15 min. Alt legges i ildfast form, lagvis: Kjøtt - saus -  plater - saus -kjøtt - pasta - saus -kjøtt - pasta - saus -kjøtt - pasta - saus - ost.

Stekes ved 225 grader i 30 - 45 min. Når den blir gylden, legg over folie.

De beste pastaoppskriftene finner du her

Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide

Parmesan - pastaens perfekte tilbehør

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Øystein Mikkelsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her