Penne med tomat- og chilisaus (Penne all´Arrabbiata)

Fremgangsmåte

Bløtlegg den tørkede soppen i varmt vann under lokk i 15-20 minutter. Slå av vannet og kryst ut så mye vann som mulig. Finhakk soppen.

Smelt 50 g smør i en mellomstor kjele eller høy stekepanne. Ha i pancetta eller bacon og la det surre over middels varme til det er gyllent og litt sprøtt. Ta opp pancettaen med en hullsleiv og legg til side.

Surr den hakkede soppen i pannen. Ta den opp og legg til side sammen med pancetta/bacon. Smuldre en chili i pannen, tilsett hvitløk og la det surre under omrøring i noen minutter, til hvitløken er gyllen.

Tilsett tomater og basilikum, og smak til med salt. La det småkoke under omrøring i 10-15 minutter. I mellomtiden koker du pastaen i en kjele med saltet, kokende vann, etter anvisning på pakken.

Ha pancetta eller bacon og sopp i tomatsausen. Smak til og ha i mer chili hvis du vil ha den sterkere. Hvis sausen er for tørr, kan du tilsette litt av kokevannet fra pastaen.

Slå vannet av pastaen og hell den i en oppvarmet bolle. Skjær resten av smøret i terninger og ha det i pastaen sammen med osten. Bland godt og server straks, med noen basilikumblader til pynt.

Dette er en av Romas mest berømte pastaretter - penne blandet med en tomatsaus smaksatt med chili: Penne all`Arrabbiata.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her