Laks og scampi på spyd med lun kesamsaus
Opplysningskontoret for meieriprodukter

Laks og scampi på spyd med lun kesamsaus

En deilig kombinasjon av laks og scampi som du skal tre på spyd. Men ikke bare det. Du skal ha saus til og du skal lage en marinade.

Fremgangsmåte

Ha finrevet skall av en lime og saften i en middels stor bolle. Tilsett olje, Tikka Masala Currypaste (her finnes det mage typer og merker på markedet. Start gjerne med en mild type) finhakket hvitløk og ca. 2 cm finraspet ingefær.Rør det hele godt sammen.
 
Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen og fjern den sorte strengen. Tilsett rensede scampi (husk å ta vare på skallet til sausen) og laks i terninger på ca 3 x 3 cm. La scampi og laks stå i marinaden på kjøkken benken i ca. en halv time eller i kjøleskap i noe lengre tid.
 
Skrap av overflødig marinade og tre laks og scampi på grillspyd. Stekes i 10. minutter midt i ovnen ved 200 ºC.
 
Saus:
Tilsett finhakket løk og skallet av scampiene i en kjele med smør og la det surre på middels varme til løken er blank og myk og scampiskallet har endret farge. Tilsett kyllingbuljong og det som er igjen av marinaden, la det hele stå og småkoke i ca. 5 minutter.
 
Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og tilsett kesamen under omrøring like før servering. Sausen serveres lun til grillspydet med ris og kokte eller stekte grønnsaker.
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her