Kyllinggryte med tørket frukt og brandy
Foto: Istock

Kyllinggryte med tørket frukt og brandy

En gryte du ikke kommer til å angre på at du lager. Mange deilige ingredienser deriblant brandy.

Fremgangsmåte

  1. Fjern steinene fra dadlene og del de soltørkete tomatene i to. Legg frukten i bløt i brennevin i 2-3 timer.
  2. Varm olivenolje i en panne og tilsett løk og hvitløk.
  3. Dryss grovt havsalt over kyllinglårene og la dem ligge i 1 time. Skyll deretter av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir.
  4. Fres sammen med kyllinglårene til de er pent lysebrune. Tilsett frukt og kyllingkraften og la det hele trekke i 30-40 minutter til lårene er gjennomstekt. Pass på at ikke sausen koker helt inn, men den skal heller ikke reduseres for lite. Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk koriander.
  5. Server med smørdampete grønne bønner eller broccoli og risoni eller ris som du tilbereder slik:
  6. Fres ris/risoni og finhakket sjalottløk i olivenolje til løken og risen er blank. Hell over kyllingkraft eller vann og la småkoke til væsken er absorbert. Smak til med salt og pepper.

Du kan selvsagt også servere kokte poteter til.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her