- Fjern steinene fra dadlene og del de soltørkete tomatene i to. Legg frukten i bløt i brennevin i 2-3 timer.
- Varm olivenolje i en panne og tilsett løk og hvitløk.
- Dryss grovt havsalt over kyllinglårene og la dem ligge i 1 time. Skyll deretter av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir.
- Fres sammen med kyllinglårene til de er pent lysebrune. Tilsett frukt og kyllingkraften og la det hele trekke i 30-40 minutter til lårene er gjennomstekt. Pass på at ikke sausen koker helt inn, men den skal heller ikke reduseres for lite. Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk koriander.
- Server med smørdampete grønne bønner eller broccoli og risoni eller ris som du tilbereder slik:
- Fres ris/risoni og finhakket sjalottløk i olivenolje til løken og risen er blank. Hell over kyllingkraft eller vann og la småkoke til væsken er absorbert. Smak til med salt og pepper.
Du kan selvsagt også servere kokte poteter til.
De beste oppskriftene med kylling finner du her