- Forvarm ovnen til 90C
- Varm vaffeljernet. Lag vaffler ved å vispe sammen hvetemel, sukker, bakepulver, natron og salt. I en separat bolle, bland sammen rømme, melk, smør og egg.
- Bland forsiktig det våte med det tørre til du har en jevn tykk røre. Hel vaffelrøre i det varme jernet og stek til de er gylne.
- Repeter til all røren er brukt opp. Pakk vaflene i aluminiumsfolie og hold varme i ovnen.
- Fyll en stor støpejernsgryte med rapsolje til den rekker ca 7 cm opp fra bunn. Varm oljen til 180C. Ha et stort brett med kjøkkenpapir klar.
- Rør sammen hvetemel, røkt paprika, cayennepapper, maldon salt og pepper i en bolle. Visp egg og vann sammen i en annen bolle.
- Ha kyllingen i eggemiksen, før du ruller den i melblandingen. Rist av ekstra mel.
- Frityrstek kyllingen I to runder til den er gyllen og gjennomstekt, ca 6 – 8 minutter. Husk at oljen må være 180C før runde nummer to treffer frityren.
- La kyllingen renne av seg på kjøkkenpapir og krydre straks med salt.
Server vafler med frityrstekt kylling, lønnesirup og smør.
Flere oppskrifter med vafler du må prøve