Kveite:
Pensle kveitefileten med rapsolje og krydre med salt og pepper. Grill kveitefileten på direkte varme til den har en kjernetemperatur på 45 °C, da er kveitefileten saftig og perfekt.
Eplesirup:
Kok eplejuice og sukker til det begynner å tykne. Husk at sirupen tykner mer når den blir kald. Avkjøl sirupen. Smak til med limesaft. Sirupen skal være både søt og syrlig.
Riv grønnkålen i grove biter og vend inn i eplesirupen. La grønnkålen marinere i 1 time før den serveres.
Servering:
Server den grillede kveitefileten med marinert grønnkål og eplesirup. Jeg har i tillegg toppet kveita med kapers og rødløk som jeg har vendt i olivenolje, salt og pepper. En skje med ørretrogn tilfører både litt ekstra salt og fantastisk farge til retten. Denne retten kan gjerne serveres med poteter som du baker i folie på grillen – med dill, smør og sitron – til de er møre.
Oppskriften er hentet fra kokeboken Glød, Jan Ivar Nykvist (Gyldendal). Den er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Mange oppskrifter med kveite finner du her
Gode råd og tips om grilling finner du her
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig