- Klaret smør:
Smelt smøret i en panne over middels varme. Fjern skummet etter hvert som det oppstår og kok til skummingen begynner å gi seg, uansett ikke mer enn ca 2-3 minutter. Smøret skal ikke bli brunt. - Sett til side noen minutter. Hell smøret over i en liten bolle men pass på å ikke få med melkeproteinene mot slutten (det hvite bunnfallet). Sett til side.
- Fisken:
Skjær fisken i passende schnitzler, enten fire store eller åtte mindre. - Legg fisken i saltlake, 1 dl salt til 1 liter vann, i 10 minutter.
- Ha melet i en vid skål. Pisk eggene lett i en vid bolle. Ha brødsmulene i en tredje vid skål.
- Dypp så fiskestykkene først i mel, rist av overflødig mel, dypp dem så i eggene og til slutt i brødsmulene.
- Varm det klarete smøret og oljen i en stor stekepanne og stek ved middels varme.
- Schnitzlene skal være gylne og ha en litt ujevn overflate med bobler. Legg raskt over på kjøkkenpapir før de legges på tallerkener.
- Lag en ring av ansjosfilet og legg oppå hver schnitzel. Legg litt kapers i midten.
Server med hjemmelaget potetstappe og kokte sukkererter eller selskapserter, alternativt en grønn salat. La schnitzelen spille hovedrollen.
Feststemte oppskrifter med kveite