- Skjær kveitefileten i 4 serveringsstykker, legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skiven rundt midtstykket av fisken.
- Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig men gjennomstekt. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten men det skal kun noen minutter til.
- Bruk gjerne et steketermometer i fisken som er den ferdig ved 55 grader kjernetemperatur.
- Parmesankremsaus:
- Surr sjalottløken i smør til den er blank. Tilsett hvitvin og salviebladene. Kok ned til ca. en fjerdedel.
- Tilsett fløten og la sausen koke på svak varme i 5 minutter. Tilsett parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille.
Server den stekte kveiten med sukkererter og aspargesbønner. Pynt med frisk persille.
Her har du mange oppskrifter på kveite
Les også: Kveite kan serveres til enhver anledning med spennendne oppskrifter