Kveite med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus
Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Kveite med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus

Det blir fest når kveite står på menyen. Med denne italienske vrien med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus på oppskriften blir det garantert trampeklapp.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kveitefileten i 4 serveringsstykker, legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skiven rundt midtstykket av fisken.
  2. Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig men gjennomstekt. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten men det skal kun noen minutter til.
  3. Bruk gjerne et steketermometer i fisken som er den ferdig ved 55 grader kjernetemperatur.
  4. Parmesankremsaus:
  5. Surr sjalottløken i smør til den er blank. Tilsett hvitvin og salviebladene. Kok ned til ca. en fjerdedel.
  6. Tilsett fløten og la sausen koke på svak varme i 5 minutter. Tilsett parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille.

Server den stekte kveiten med sukkererter og aspargesbønner. Pynt med frisk persille.

Her har du mange oppskrifter på kveite

Les også: Kveite kan serveres til enhver anledning med spennendne oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her