- Skjær fisken i 4 jevnstore stykker. Dryss dem med salt og pepper og legg dem i en dyp stekepanne.
- Hell på olje så fisken dekkes. Varm det hele til 70 grader (bruk steketermometer) og la fisken trekke i ca. 5 min (ta pannen av varmen).
- Rens og stek aspargesene i olje og smør i ca. 2 min. Smak til med salt og pepper.
- Kok ertene i ganske lite vann med en skje smør, salt og pepper, i ca. 2 min.
- Smørsaus:
- Kok eddik og vin inn til det gjenstår en tredel.
- Visp inn kaldt smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da blir den tynn.
- Rør til slutt inn fløte, smak til med salt og pepper og rør inn gressløk.
- Legg asparges og erter på tallerkener med fisken over. Hell saus rundt og legg på en topp karse eller andre spirer (gjerne ertespirer) som er vendt i god olje.
Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, festfisken fremfor noen. Det mest vanlig er nok å kjøpe den i skiver, men det er ikke noe problem også å skaffe filet.
At kveite er en av de beste fiskeråvarene vi har, skjønner du når du har sett disse oppskriftene
Her har du mange oppskrifter på kveite
Les også: Kveite kan serveres til enhver anledning med spennendne oppskrifter