- Sitron- og hylleblomstcurd:
Bland alle ingrediensene, bortsett fra smøret, i en kasserolle. La småkoke i 3 minutter under visping. Sett kasserollen til side og tilsett smøret litt etter litt. Sil gjennom en finmasket sil. - Hell over på et varmt, rent glass som du setter i kjøleskapet.
- Kakebunn og marengs:
Sett ovnen på 150 °C over- og undervarme. - Kle en form på ca. 40 x 40 cm med bakepapir.
- Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett eggeplommene én etter én og rør om etter hver eggeplomme. Tilsett deretter melken.
- Bland hvetemel og bakepulver i en bolle, og vend det inn i røren. Rør til en jevn røre som du deretter stryker utover stekebrettet.
- Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og visp til du får en hard marengs. Fordel marengsen litt ujevnt over bunnen.
- Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist og del kaken på midten.
- Pynt:
Pisk kremfløten, skyll jordbærene og skjær dem i biter. - Smør et lag med krem utover en av bunnene. Sprinkle over curd og strø over jordbær. Legg på neste bunn, smør utover et lag med krem og sprinkle over curd.
- Dekorer med valgfrie bær og spiselige blomster.