Kremet dal med kikerter og kokos
Apéritif

Kremet dal med kikerter og kokos

Denne nydelige curryen er både vegansk, gluten- og laktosefri. Pakket med protein og rik på smak.

Fremgangsmåte

Stek løk og hvitløk i kokkosnøttolje over middels høy varme til løken er blank. Tilsett spisskummen, korianderfrø, chili, garam masala og gurkemeie. Stek et par minutter under omrøring til kryderne er aromatiske. Tilsett så ingefær og stek i et minutt til.

Tilsett mungbønner, tomater og vann. Skru opp til høy varme og la koke opp, før du skrur ned til lav varme og lar småkoke under lokk i 30 minutter. Rør i gryten en gang i blandt. Smak på mungbønnene for å forsikre om at de er ferdig kokte. Rør inn kokosnøttkrem og kikerter og skru opp varmen til middels høy varme. Når curryen har kokt opp trekker du den av platen og smaker til med sitronsaft, salt og pepper

Dryss over hakket koriander og vårløk, og server linsecurryen med jasminris, syltet rødløk og naanbrød.

Tips:
Naanbrødene kan lages glutenfrie ved bruk av glutenfritt mel.

Flere forslag til grønnsaker på grillen

Har du lyst til å legge noe annet på grillen finner du det her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her