Kremet dal med kikerter og kokos
Apéritif

Kremet dal med kikerter og kokos

Denne nydelige curryen er både vegansk, gluten- og laktosefri. Pakket med protein og rik på smak.

Fremgangsmåte

Stek løk og hvitløk i kokkosnøttolje over middels høy varme til løken er blank. Tilsett spisskummen, korianderfrø, chili, garam masala og gurkemeie. Stek et par minutter under omrøring til kryderne er aromatiske. Tilsett så ingefær og stek i et minutt til.

Tilsett mungbønner, tomater og vann. Skru opp til høy varme og la koke opp, før du skrur ned til lav varme og lar småkoke under lokk i 30 minutter. Rør i gryten en gang i blandt. Smak på mungbønnene for å forsikre om at de er ferdig kokte. Rør inn kokosnøttkrem og kikerter og skru opp varmen til middels høy varme. Når curryen har kokt opp trekker du den av platen og smaker til med sitronsaft, salt og pepper

Dryss over hakket koriander og vårløk, og server linsecurryen med jasminris, syltet rødløk og naanbrød.

Tips:
Naanbrødene kan lages glutenfrie ved bruk av glutenfritt mel.

Flere forslag til grønnsaker på grillen

Har du lyst til å legge noe annet på grillen finner du det her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her