Stek løk og hvitløk i kokkosnøttolje over middels høy varme til løken er blank. Tilsett spisskummen, korianderfrø, chili, garam masala og gurkemeie. Stek et par minutter under omrøring til kryderne er aromatiske. Tilsett så ingefær og stek i et minutt til.
Tilsett mungbønner, tomater og vann. Skru opp til høy varme og la koke opp, før du skrur ned til lav varme og lar småkoke under lokk i 30 minutter. Rør i gryten en gang i blandt. Smak på mungbønnene for å forsikre om at de er ferdig kokte. Rør inn kokosnøttkrem og kikerter og skru opp varmen til middels høy varme. Når curryen har kokt opp trekker du den av platen og smaker til med sitronsaft, salt og pepper
Dryss over hakket koriander og vårløk, og server linsecurryen med jasminris, syltet rødløk og naanbrød.
Tips:
Naanbrødene kan lages glutenfrie ved bruk av glutenfritt mel.
Flere forslag til grønnsaker på grillen
Har du lyst til å legge noe annet på grillen finner du det her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig