- Rens krabbeklør og ta ut kjøttet.
- Skjær gulrot, persillerot og det hvite av purren i tynne strimler.
- Kok fiskekraft, hvitvin og kremfløte inn til ca. to tredeler, eller til kraftig og god smak.
- Gi grønnsakene et raskt oppkok i lettsaltet vann, og la dem renne godt fra seg.
- Urteolje:
Finhakk persille og dill, og pisk sammen med olivenolje og salt. - Vend grønnsakene inn i urteoljen.
- Server suppen i varme tallerkener, legg i krabbekjøtt og grønnsaker, og drypp litt olivenolje over.
Tips:
Urteoljen holder seg i tett glass i kjøleskapet i minst 1 uke.
Se våre andre oppskrifter på krabbesuppe
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig