- Begynn med dippsausen:
Pisk sammen ingrediensene (romtemperatur) til dippsausen og sett den til side. - Tips:
I ekte koreansk dippsaus (chojang) brukes chilipasta - den heter gochujang. Annen chilipasta kan selvsagt brukes, bare den ikke er for sterk. - Skyll chiliene og del dem på langs. Skrap bort alle frøene.
Farsen:
Bland sammen samtlige ingredienser til en jevn masse. Del farsen i 32 emner som formes til lengder. Dypp lengdene først i melet og deretter i pisket egg. Legg en farserull i hver chilihalvdel. - Hell vegetabilsk olje i en stekepanne slik at den står 1 cm over bunnen og varm den opp.
- Stek deretter de farsefylte chiliene i 4–5 minutter, først chilisiden i 1-2 minutter og deretter farsesiden i 2-3 minutter til den føles fast. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Server dem med dippsausen.
Tips:
Hvis du ikke får tak i svinefarse, kan du bruke svinekjøttdeig eller kyllingfarse.
Tips:
Den spesielle sørkoreanske chilipastaen gochujang fås kjøpt i asiatiske matbutikker. Pastaen som fermenteres i store leirkrukker er laget av chilipulver, glutenholdig ris og soyabønner. Den koreanske chilien måler 1500 på Scoville-skalaen og er dermed blant de mildeste. Men pastaen finnes i alle styrkegrader, så her er det snakk om en smakssak.
Flere koreanske retter du må prøve