- Skjær kjøttet i terninger. Brun det raskt i en varm panne i litt smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet i en gryte og dryss over salt og pepper.
- Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Brukes høyrygg eller bog bør kjøttet trekke i ca. 30 minutter før løk og gulrot tilsettes.
- Skrell løk og gulrøtter. Løk deles i båter. Gulrøttene skjæres i skiver.
- Ha grønnsakene over i gryta sammen med paprikapulver og la det trekke i ca. 30 minutter.
- Del soppen i skiver eller båter og fres den lett i panna.
- Bacon skjæres i strimler og brunes raskt. Ha dette over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.
- Server med kokte poteter, ris eller godt brød.
Tips: Noen liker å tilsette et par hvitløksfedd, men det er ikke tradisjonen.