Skrell løken og gulroten. Vask og skrell selleriroten. Hakk løken, gulroten og sellerien og legg dem i en stor kasserolle sammen med 3 spiseskjeer olivenolje og 2 laurbærblad. Sauter dem i 4 minutter på lav varme og tilsett tomaten. Kok det på lav varme i 15 minutter dersom du bruker tomatpuré og 1 time dersom du bruker modne tomater. Rør om av og til.
Dypp brødet i melken. Skrell og hakk opp hvitløken. Bland kjøttet med egg, brødet (som du vrir melken ut av først), hvitløk og halvparten av persillen.
Legg til en klype kanel og krydre etter egen smak.
Form kjøttbollene; rull dem i melet, plasser de på et brett og bak dem i ovnen på 200 grader.
Kutt av bunnen på blomsterkålene, vask dem og kok dem i vann med salt i ca. 5 minutter.
Ta laurbærbladene ut fra tomatsausen og knus grønnsakene. Tilsett kjøttbollene og blomsterkål i sausen og kok det hele på lav varme i 10 minutter. Så snart det er ferdig drysser du resten av persillen på toppen før du serverer
Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig