- Denne suppen er fin å lage når du har en hel kalkun som du vil stykke opp til flere middager. Av kraften fra skroget blir det god suppe.
- Del kalkunskroget i passe stykker, legg dem i en kjele og hell over kaldt vann. Tilsett salt og pepperkorn.
- Kok opp og skum av kraften.
- Kutt grønnsakene til kraften i biter. Fres dem lett i smør og legg dem over i en kjele. La kraften trekke 1-2 timer. Sil kraften.
- Finhakk løk og fres den i en kjele sammen med karri. Rør inn hvetemel og spe med kraften.
- La suppen småkoke ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen.
- Visp eggeplommer og fløte, og hell blandingen forsiktig i suppen under omrøring. Suppen må ikke koke etter at eggene er tilsatt.
- Ha i kjøttstrimler og reker før servering.
- Dryss over hakket kryddergrønt.
Med brød til smaker suppen godt, og kan serveres som varm lunsj eller selvstendig middag.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig