Jordbærsorbet
Foto: it:Nadezhda_Nesterova

Jordbærsorbet

Dette er en deilig dessert med jordbær. Du kan den lages uten ismaskin. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og sukker mens du rører til sukkeret har løst seg opp.
  2. La det småkoke i et par minutter. Avkjøl.
  3. Rens jordbærene og mos dem med en gaffel eller i en food processor. Rør inn sitronsaft og champagne/eplenektar og sukkerlake.
  4. Hell sorbeten over i en plastboks eller serveringsbolle. Sett i fryseren.
  5. Rør i sorbeten av og til for å knuse iskrystallene.
  6. Frysetiden er ca. 4 timer, noe lengre tid hvis man bruker alkohol.
  7. La sorbeten tine litt i kjøleskap før den anrettes, gjerne som kuler, på et serveringsfat.
  8. Pynt sorbeten med sitronmelisse eller mynte. 

Her finner du flere oppskrifter med sorbet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet
Dagens rett

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet

Mens fisken steker, blander du salaten av maiskorn og edamamebønner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her