Jordbærsorbet
Foto: it:Nadezhda_Nesterova

Jordbærsorbet

Dette er en deilig dessert med jordbær. Du kan den lages uten ismaskin. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og sukker mens du rører til sukkeret har løst seg opp.
  2. La det småkoke i et par minutter. Avkjøl.
  3. Rens jordbærene og mos dem med en gaffel eller i en food processor. Rør inn sitronsaft og champagne/eplenektar og sukkerlake.
  4. Hell sorbeten over i en plastboks eller serveringsbolle. Sett i fryseren.
  5. Rør i sorbeten av og til for å knuse iskrystallene.
  6. Frysetiden er ca. 4 timer, noe lengre tid hvis man bruker alkohol.
  7. La sorbeten tine litt i kjøleskap før den anrettes, gjerne som kuler, på et serveringsfat.
  8. Pynt sorbeten med sitronmelisse eller mynte. 

Her finner du flere oppskrifter med sorbet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget
Ukens kake
Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagssnacksen blir knapt bedre enn med dette
Dagens rett

Fredagssnacksen blir knapt bedre enn med dette

Lettlaget om du bruker fryste skjell, men like god om du damper skjellene først og gratinerer dem raskt etterpå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her