Japansk fiskesuppe med omelett
Godfisk.no

Japansk fiskesuppe med omelett

Det høres kanskje rart ut å ha omelett oppi en suppe, men ifølge japansk matlaging er det slett ikke uvanlig. Heller tvert om.

Fremgangsmåte

  1. Fiskesuppe:
    Kok opp fiskekraft (vann+terning eller fond).
  2. Rens og skjær soppen (eventuelt østerssopp) i tynne skiver. Rens gulroten og skjær den i tynne strimler. Kok sopp og gulrot i kraften.
  3. Skjær fisken i små porsjonsstykker, vend dem i maisenna og rist av overflødig mel.
  4. Legg dem i kraften sammen med soyasaus og sitronskall, og la suppen trekke til suppen er så vidt gjennomkokt.
  5. Rens spinaten for grove stilker. Legg spinaten i suppen det siste minuttet. Smak om det trengs mer salt.
  6. Omelett:
    Visp sammen egg, vann og salt. Varm en skje olje i stekepannen og hell i omelettrøren. La den stivne på middels varme.
  7. Rull omeletten sammen og skjær den i tynne ringer.
  8. Fordel suppen i varme tallerkener (kan f.eks. varmes i varmt vann) og legg på omelett. Server ekstra omelett ved siden av.

Tips:
Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig fiskekraft

Se våre andre oppskrifter på fiskesuppe

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio
Winedinner 05. november i Oslo

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio

Den 5. november kan du bli med på en helt unik mat og vinopplevelse! Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Bon Lio disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast
Dagens rett

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast

Innmaten fra et krabbeskjell blir til en lekker forrett eller smårett på null-komma-null.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her