Iskald rabarbrasuppe med vnilje panna cotta (Stiansen)

Ingredienser
RABARBRASUPPE
300 gr rabarbra
5 dl vann
1 dl sukker
1/2 vaniljestang
1 kanelstang

VANILJE PANNA COTTA
5 dl fløte
100 gr. sukker
2,5 plate gelantin
1 vaniljestang

Fremgangsmåte

RABARBRASUPPE
Vask rabarbraen og kutt den i biter. Ha dem i en kjele, sammen med vann, sukker, delt og utskrapet vaniljestang og kanelstang. Kok opp og la suppen småkoke i 15 minutter. Sil suppen og sett den til avkjøping i kjøleskapet.

VANILJE PANNA COTTA
Legg gelantinplatene i bløt i kladt vann i fem minutter.
Kok opp 1 dl. fløte med sukker og en delt og utskrapet vaniljestang. Kok i ett minutt. Ta kjelen av platen og tilsett utbløtet gelantin. Rør gelantinen ut og tilsett resten av fløten.
Ta ut vaniljestangen og hell røren over i fire porsjonsformer. Dette kan være tynne kopper eller aller helst aluminiumsformer. Sett panna cottaen i kjøleskapet antten over.

Dypp formene raskt i varmt vann så innholdet så vidt løsner fra kanten, og hvelv panna cottaene over i dype tallerkener. Hell på iskald suppe og pynt med jordbær i skiver.

Sendt inn av Marte Nilsen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her