Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili

Ingredienser
1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
ca 1/2 rød chili, finhakket
ca 1 ss revet frisk ingefær
2 gulrøtter, grovt revet
1 eple, grovt revet
ca 2 ts karri
1 liter kyllingkraft eller kyllingfond
1,5 dl matfløte
2-3 kyllingfileter
hvit nykvernet pepper
eventuelt salt
frisk koriander, hakket

Fremgangsmåte

Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart. Start med å frese løk, hvitløk, chili og ingefær i litt smør på middels varme, til løken blir blank og myk. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraften. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.

I mellomtiden gjør du klar kyllingen. Del filetene i to på langs, og del hver av disse bitene i to, slik at du får omtrent jevn størrelse på bitene. (eller del i små biter med en gang) Stekes i litt smør på middels varme, til du får en fin stekeskorpe på begge sider. Krydre med bittelitt salt og litt nykvernet hvit pepper underveis. La filetene hvile i pannen til de er gjennomstekte. Skjær de deretter opp i passe biter.

Tilsett kyllingbitene og matfløten i suppegryta og gi suppen et lett oppkok. Smak til med mer salt og hvit pepper (om nødvendig) og strø finhakket koriander over før servering.
Serveres med nanbrød.

For mer barnevennlig variant: bruk stavmikser og mos alt før fløte og kylling puttes oppi.

Sendt inn av Foreningen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her