1 levende hummer på ca. 1,5 kg.
8-10 l vann
20 g grovt havsalt pr l vann
isbiter
1,5 dl olivenolje
1 løk
½ fennikel
2 tomater
½ hvitløk
3,5 dl tørr sherry
et per kvister frisk estragon
100 g usaltet smør
3 ss tørr sherry
1 eggeplomme
1 ss lys dijonsennep
1 dl druekjerneolje
Fremgangsmåte
Kok opp vann og og grovt havsalt. Vannet skal fosskoke . Legg hummeren i det kokende vannet og la den ligge i ca 3-4 minutter. Legg så hummeren over i en bøtte i 5-10 minutter. For guds skyld hus å fjerne paven som sitter bak pannen på hummeren. (AKH)
Dersom du er litt usikker på hvordan du fjerner paven og renser hummer, kan du se det på WWW.SOLVSKJE.NO. Vi har en hummerguide her på matogdrikke som også forklarer dette; SLIK BEHANDLER DU HUMMER.
Finn frem tre boller.
I bolle nr 1 legger du halekjøtt og klokjøtt.
I bolle nr 2 legger du den massen som fines inni hodet.
I bolle nr 3 legger du absolutt alt det andre, inkludert alt skallet.
Del alt innholdet i bolle nr 3 opp i mindre biter, bruk saks eller en skarp kniv.
Varm opp 1,5 dl olivenolje i en stor gryte. Hell innholdet i bolle nr 3 i gryten og stek det i fem minutter. Tilsett så 1 hakket løk, ½ hakket fennikel,
2 hakkede tomater og feddene fra ½ hvitløk. La dette steke i ca 10-12 minutter, før du heller over
3,5 dl tørr sherry og
et par kvister frisk estragon.
Stek videre i 15 minutter.
Hell over 2 l vann og la alt koke i 60 minutter. Deretter siler du suppen.
Bland innholdet fra bolle 2 med 2 ss av den silte suppen. Bruk stavmikser eller blender.
Dette helles tilbake i en silte suppen. NB! Etter dette må ikke suppen koke!
Bland inn 3 ss tørr sherry og
100 g usaltet smør.
Lag majones ved å blande sammen 1 eggeplomme med 1 ss lys dijonsennep. Hell 1 dl druekjerneolje i en tynn stråle, under omrøring, til det tykner.
Ha majonesen i suppen og bland godt med en stavmikser.
Stek innholdet i bolle nr 1 raskt i olivenolje. Fordel hummerkjøttet i bunnen av dype tallerkener og hell varm suppe over. Pynt med dill.