”Hummersuppe á la Hærland og Hellstrøm"

Ingredienser
1 levende hummer på ca. 1,5 kg.
8-10 l vann
20 g grovt havsalt pr l vann
isbiter
1,5 dl olivenolje
1 løk
½ fennikel
2 tomater
½ hvitløk
3,5 dl tørr sherry
et per kvister frisk estragon
100 g usaltet smør
3 ss tørr sherry
1 eggeplomme
1 ss lys dijonsennep
1 dl druekjerneolje

Fremgangsmåte

Kok opp vann og og grovt havsalt. Vannet skal fosskoke . Legg hummeren i det kokende vannet og la den ligge i ca 3-4 minutter. Legg så hummeren over i en bøtte i 5-10 minutter. For guds skyld hus å fjerne paven som sitter bak pannen på hummeren. (AKH)

Dersom du er litt usikker på hvordan du fjerner paven og renser hummer, kan du se det på WWW.SOLVSKJE.NO. Vi har en hummerguide her på matogdrikke som også forklarer dette; SLIK BEHANDLER DU HUMMER.

Finn frem tre boller.
I bolle nr 1 legger du halekjøtt og klokjøtt.
I bolle nr 2 legger du den massen som fines inni hodet.
I bolle nr 3 legger du absolutt alt det andre, inkludert alt skallet.

Del alt innholdet i bolle nr 3 opp i mindre biter, bruk saks eller en skarp kniv.
Varm opp 1,5 dl olivenolje i en stor gryte. Hell innholdet i bolle nr 3 i gryten og stek det i fem minutter. Tilsett så 1 hakket løk, ½ hakket fennikel,
2 hakkede tomater og feddene fra ½ hvitløk. La dette steke i ca 10-12 minutter, før du heller over
3,5 dl tørr sherry og
et par kvister frisk estragon.
Stek videre i 15 minutter.

Hell over 2 l vann og la alt koke i 60 minutter. Deretter siler du suppen.
Bland innholdet fra bolle 2 med 2 ss av den silte suppen. Bruk stavmikser eller blender.
Dette helles tilbake i en silte suppen. NB! Etter dette må ikke suppen koke!
Bland inn 3 ss tørr sherry og
100 g usaltet smør.

Lag majones ved å blande sammen 1 eggeplomme med 1 ss lys dijonsennep. Hell 1 dl druekjerneolje i en tynn stråle, under omrøring, til det tykner.

Ha majonesen i suppen og bland godt med en stavmikser.

Stek innholdet i bolle nr 1 raskt i olivenolje. Fordel hummerkjøttet i bunnen av dype tallerkener og hell varm suppe over. Pynt med dill.

Sendt inn av Rita Simensen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her