Hot grønnsakrisotto
Foto: Frukt.no/Astrid Hals

Hot grønnsakrisotto

Risotto kan du lage i mange varianter. Prøv denne smakfulle risottoen med grønnsaker, chili og hvitløk.

Fremgangsmåte

  1. Fres løk og sopp i olje i en varm panne. Tilsett tomater, hønsebuljong, chilipepper og ris. Dette kokes i ca 20 minutter.
  2. Ha i resten av grønnsakene og kok et par minutter til. Smak til med salt og pepper.
  3. Serveres med et dryss av parmesan samt ferskt brød til.
  4. Server gjerne med friske urter slik som hakket persille eller koriander samt båter av frisk lime eller sitron ved siden av.

Tips1: Dette er en enkel variant av den klassiske risottoen. For en mer kremet variant kan du bruke en rundkornet ris og røre under hel kokeprosessen mens du sper med kraften litt etter litt.

Tips2: Hvis du ønsker en vegetarisk utgave, bytter du ut hønsebuljongen med kraften laget av grønnsaker.

Har du lyst til å lage en annen risotto finner du mange oppskrifter her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her