Honningkake:
Ha honning og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret oppløses. La det avkjøles. Visp eggene og tilsett krydder, appelsinsaft, fløte og den avkjølte honningblandingen. Rør sammen til en jevn røre.
Bland mel og hjortetakksalt, og vend det inn i røren. Rør det jevnt. Hell røren i en liten langpanne, smurt eller dekket med bakepapir.
Stek kaken nederst i ovnen i ca. 60 minutter ved 175 grader. Sjekk med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl.
Smørkrem:
Rør melis og mykt smør til luftig krem. Spe med det kokende vannet underveis.
Montering:
Del kaken i tre lag og smør smørkremen på det ene, så det andre og legg det tredje på toppen.
Se våre andre søte oppskrifter med honning
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig