Forberedelser:
Sausen kan lages tre dager i forveien. Pastinakkpuré kan lages to dager før servering. Andebryst kan snittes dagen i forveien. Andebryst kan brunes tre timer før servering og stekes en halv time før. Eplene kan stekes tre timer før og varmes i ovn ved servering. Sukkerertene kokes ved servering
- Snitt ned i andeskinnet i fine strimler, salte og pepre andebrystene.
- Varm en panne med litt olje og stek andebrystene med skinnsiden ned i ca. fem minutter til fettet smelter og skinnet blir brunt og sprøtt.
- Stek brystene ett minutt på kjøttsiden. Ta vare på det smeltede andefettet til eplene. Etterstek brystene i ovn i fem minutter ved 180 grader. La dem hvile i 30 minutter på et lunt sted.
- Varm honning til den blir flytende og tilsett limesaft og knust sort pepper. Ved servering pensles brystene med honningen og varmes i tre minutter i ovn ved 225 grader med grillelementet på.
Oppskriften er hentet fra boken Stiansen inviterer til fest av Annette og Bent Stiansen.