- Bunn:
Bland knust kjeks og smeltet smør. Trykk blandingen ned i en liten kakeform (24 cm). Stek ved 175 grader i 15 minutter. Avkjøl. - Fyll:
Ha kremost og sukker i en blender eller miksmaster og kjør på lav hastighet til jevn. Tilsett likøren og bland ytterligere noen sekunder. Ha i ett egg av gangen og bland til deigen er jevn og luftig. - Hell over kakebunnen og stek ved 175 grader i 45 minutter. Ta ut og avkjøl på et lunt sted til den har romtemperatur. Deretter settes den kaldt.
- Krydret karamellsaus:
Kok opp vann og sukker i en kjele som tar 3 liter, uten omrøring. La koke til gyllen farge oppnås. - Ta av platen og rør inn smøret. Når smøret er smeltet inn i sukkerlaken, tilsettes fløten forsiktig og under jevn omrøring.
- Set tilbake på platen, men pass på at den ikke er altfor varm. Karamellen skal ikke bli brent. La koke under jevn omrøring i noen minutter til sausen har pen brunfarge og tykkelse. Du kan sjekke tykkelsen med dråpeprøven: Drypp litt saus oppi kaldt vann. Dråpen blir til en karamellkule som skal kunne formes.
- Når sausen er passe tykk, helles den raskt over ostekaken. Jevn den ut med en kniv du dypper i kokende vann. Sett deretter kaken i kjøleskap igjen til karamelltoppen er stiv nok til at du kan skjære i kaken.
- Hvis du synes dette er tungvint, kan du godt gjøre sausen litt tynnere og servere den som på bildet.
Tips:
Dryss over fingersalt. Det gir en ekstra spennende smaksopplevelse.
Har du lyst tiil å bake en annen ostekake finner du mange forslag her