Visp egg og sukker hvitt og skummende. Ha Melange i blandingen sammen med fløten.
Sikt på melet med hornsalt og kardemomme. Arbeid deigen raskt sammen. Dekk bollen med plast og la deigen stå i kjøleskapet i ca 1 time.
Kjevle deigen ut i ca 1 cm tykkelse. Stikk ut smultringer med en smultringutstikker og legg dem etter hvert på en melet fjøl. Dekk smultringene med et håndkle.
Kjevle ut alle smultringene før matfettet varmes opp.
Ha Flott i en jerngryte eller frityrgryte. Varm opp til 170ºC. Når fettet er varmt, legg forsiktig en og en smultring i gryten. Ikke ha mer enn 4-5 smultringer i gryten på en gang.
Vend smultringene så fort de kommer opp til overflaten og under hele koketiden, slik at de blir pent brune og gjennomstekte.
Legg smultringene på flere lag kjøkkenpapir når de er ferdig stekt.
Sendt inn av
Mills