Helstekt kalvefilet
Foto: svariophoto

Helstekt kalvefilet

Liten tvil om at kalvefilet er en delikatesse. Når den får følge med masse annet godt tilbehør blir middagen garantert minnerik.

Fremgangsmåte

Saus
4 sjalottløk
1 ss smør
6 dl kraft eller kalvefond
2½ dl champagne, musserende vin eller Sherry
3 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann (½ dl)
4 ss crème fraîche
¼ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 stk champignon i skiver
 
Skrell og finhakk sjalottløken, fres den blank i smør i en varm panne med høye kanter. Hell over kalvefond og champagne. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Sil sausen og ha den tilbake i pannen eller i en kjele. Tilsett maisenna utrørt i litt kaldt vann og kok opp under omrøring. Visp inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.

Tips: Mens fileten står i ovnen kan du gjøre klar potetene. Når du tar ut kjøttet og lar det hvile, setter du inn potetene i stekeovnen. Mens potetene steker og kjøttet hviler lager du sausen og grønnsakene. Det vil sive ut noe kjøttkraft når kjøttet hviler, det kan du med fordel helle over i sausen da det gir kjempegod smak.

Her finner du mange oppskrifter med kalv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her